یکی از روش های تقویت رزومه تحصیلی نوشتن مقاله کنفرانسی (Conference Paper) است. اعتبار مقاله کنفرانسی به مراتب نسبت به مقالات ISI پایین تر است اما معمولاً این مقالات در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) ثبت شده و در کشورهای اسلامی و خصوصاً در ایران معتبر هستند.
بیشتر بخوانید: چگونه پایان نامه بنویسیم؟
علاوه بر رعایت کردن اصول مقاله نویسی و نحوه انتخاب قالب مقاله علمی، برای نوشتن یک مقاله کنفرانسی باید برخی نکات ریز را به خوبی رعایت کنید تا شانس چاپ مقاله شما افزایش پیدا کند. قبل از شروع نوشتن مقاله کنفرانسی به نکات زیر دقت کنید.
بیشتر بخوانید: ISC چیست؟
1- تعداد صفحات مجاز را رعایت کنید
هر کنفرانسی یک صفحه وب سایت دارد که شما از این طریق با کنفرانس در ارتباط هستید. به سایت کنفرانس مراجعه کنید، در این سایت تعداد صفحات مجاز برای مقاله تعیین شده است که معمولاً حداکثر تعداد صفحات در کنفرانس های ایرانی 10 صفحه است.
2- از قالب ارائه شده توسط کنفرانس استفاده کنید
بسیاری از دانشجویان و اساتید محترم بدون این که سری به سایت کنفراس بزنند، شروع به نوشتن مقاله خود می کنند. بهتر است قبل از شروع نوشتن مقاله خود، به سایت کنفرانس مراجعه کرده و قالب استاندارد کنفرانس را (با فرمت LaTex یا Word) دانلود کنید.
3- اگر فرمول نویسی دارید، ترجیحا از لاتکس استفاده کنید
لاتکس یکی از استانداردترین و قدرتمندترین نرم افزارهای پردازش متن است. بنابراین اگر بخش قابل توجهی از مقاله شما را فرمول های ریاضی تشکیل داده است سعی کنید از نرم افزار لاتکس (LaTex) برای تایپ آن استفاده کنید.
4- محدودیت تعداد کلمات چکیده را رعایت کنید
چکیده شما باید به خوبی گویای متن کامل مقاله شما باشد، در عین حال نیز باید محدودیت کلمات تعیین شده توسط کنفرانس را رعایت کنید. این محدودیت معمولاً 250 کلمه است. بنابراین سعی کنید چکیده مقاله خود را به بهینه ترین حالت ممکن بنویسید.
تفاوت مقاله ژورنالی با مقاله کنفرانسی
به وضوح مقالاتی که شما برای یک ژورنال (مجله) یا کنفرانس ارسال می کنید از نظر کیفیت و نوع نگارش با هم تفاوت هایی را دارند. از جمله این تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پذیرش گرفتن در یک ژورنال به مراتب سخت تر از کنفرانس است.
- اعتبار مقالات ژورنالی عموماً از مقالات کنفرانسی است.
- هزینه چاپ مقاله در ژورنال ها بیشتر از کنفراس ها می باشد.
- سطح مقالات کنفرانسی معمولاً پایین تر از سطح مقالات ژورنالی است.
اگر قصد ارسال مقاله در یک کنفرانس داخلی را دارید، سعی کنید قالب و استانداردهای این کنفرانس را به خوبی رعایت کنید تا شانس شما برای پذیرش و چاپ مقاله در کنفرانس افزایش یابد. همچنین در کنفرانس ها مرسوم است که مقالات برتر را در ژورنال ها و کتابخانه های دیجیتالی (مانند IEEE) چاپ می کنند، بنابراین تلاش شما برای پیشی گرفتن از رقبا بی ثمر نخواهد ماند.
بیشتر بخوانید: چگونه مقاله علمی بنویسیم؟